Билярд
Нови успехи за Кристина Златева в САЩ

Родната ни състезателка Кристина Златева достигна до 5-то място на турнира с покани PBS WOMEN SHOWDOWN. На 1/4 финалите тя отпадна от многократната шампионка Jasmin Ouschan. В турнира с покани в Лас Вегас участваха 16 жени от целия свят. С общ награден фонд от 100 хиляди долара, това беше едно от най-сериозните събития в света на женския билярд за последните години.


Криси изигра четири мача срещу съпернички в дисциплината 9-та топка. В първи мач срещу Chia Hua Chen тя се наложи с 2 на 1 сета (4-2, 1-4, 4-3 при дузпите), след което загуби  от китайката Han Yu в два сета (4-1, 4-1). В трети кръг Криси се наложи на друга представителка на Китай - Siming Chen в 3 сета (4-2, 2-4, 4-3 при дузпите), преди да отпадне от Jasmin Ouschan, отново при дузпи (3-4, 4-2, 2-4).


Повече информация за събитието можете да откриете на сайта на организаторите:
https://probilliardseries.com/vegas-2024/pbs-women-showdown/


В друг турнир от поредицата събития в Лас Вегас - Las Vegas Women’s Open by Rums of Puerto Rico, талантливата ни състезателка взе участие с още 47 състезателки в турнир по 10-та топка с общ награден фонд 60 хиляди долара.


В този турнир Кристина завърши 17-та, след като не успя да се класира за директната елиминация при поражението си от японката Chihiro Kawahara с 2 на 0 сета. Преди това националната ни шампионка записа победа над Han Yu с 2-1 сета (1-4, 4-2, 5-4 при дузпите) и загуба от Kristina Tkach, отново с дузпи (1-4, 4-2, 3-4).


Повече информация за събитието можете да откриете на този сайт:
https://probilliardseries.com/vegas-2024/vegas-open-women/


В първото си участие за годината в Щатите, Криси беше част и от друг турнир с покани. В организираното от Iron City Billiards първенство тя зае престижното 7-мо място. В турнир с награден фонд от 40 хиляди долара тя записа 3 победи и 2 загуби. Началото беше силно - победи с 8-5 и 8-3 срещу Kennedy Meyman и Loreejon Brown. Последва загуба с 8-3 от Brittany Bryant, която приключи състезанието с бронзов медал. Последва драматична победа с 8-7 срещу представителката на домакините Melissa Helland, преди да отпадне от борбата за медалите от талантливата Pia Filler с резултат 8-4.


Повече информация за този турнир можете да намерите на следния линк:
https://digitalpool.com/tournaments/wpba-iron-city-billiards-invitational-iii-final-stage


Пожелаваме още много успехи на Криси през тази година!

Последни новини