Билярд
Резултати от III кръг на Балканска Билярдна Асоциация

Галерия - Facebook
Видео - Clubs (billiardon.com)
Схеми:
Balkan Billiard Championship - Round 3 (cuescore.com)
Balkan Junior Championship - Round 3 (cuescore.com)

През изминалия уикенд приключи третият турнир от веригата на Балканската Билярдна Асоциация с прекрасен домакин в лицето на СК Бо&Бо, град Петрич! България, Гърция, Македония и Косово премериха сили с 92-ма състезатели в главния турнир, докато при юношите се съревноваваха 14 млади таланти.

След драматичен финал Hristo Vasilevski (Макдеония) триумфира с първото място, а Labinot Markaj (Косово) остана на второ място и също спечели ваучер за участие на следващия Евротур. На престижните трети места се класираха Faton Bajgora и Mal Shehu от Косово. Най-силно участие от българите показаха Спасиан Спасов и Алкесандър Георгиев, които отпаднаха от надпреварата на крачка от медалите. Също в топ 10 на турнира се класира Венцислав Димитров, Марио Вълчев, Ивайло Симеонов и Иван Пръвчев.

При юношите борбата за призовите места не бе по-малко оспорвана, но Andrej Gjurchinovski (Македония) успя да се наложи и спечели първото място, последван от представителите от Косово - Iris Gashi на второ място и Diell Veseli и Dijar Kutleshi, заемащи третите места.

Екипът на НФБ благодари на всички състезатели, взели участие!
Очакваме Ви отново в Петрич за следващият кръг от Републиканските Първенства, който ще се проведе на 1-ви и 2-ри юни 2024 в клуб Бо&Бо.
Републиканско първенство на НФБ - 3 кръг | Facebook

Последни новини